Pages

Sunday, 16 January 2011

The No Pants Subway Ride

La nih macam-macam menda pelik dah berlaku, baru-baru nih kat New York diorang sambut acara The No Pants Subway Ride...hahhaahah....maksudnya semua akan pakai undies untuk pegi keje...huhuuhuhuh......Kalau ada yang segan silu, mungkin pakai seluar pendek, yang tarak hal..pakai underwear or panties or boxer walaupun dalam suhu yang sejuk......bayangkan pakai kot, tali leher, baju kemeja...tapi pakai boxer...hahahahah....giler pelik dowhh!!!

Acara ni start sejak 2002 bila ada kumpulan yang dikenali sebagai Improv Everywhere galakkan pengguna tren bawah tanah tak pakai seluar panjang dan skirt. Tahun lepas je ada 1,500 orang menyertai acara ni dan dikatakan lebih 1,000 orang lagi di 50 bandar diseluruh dunia turut serta dalam memeriahkan acara ini....hahahahahahaSebenarnya ada dua acara berbeza untuk hari tanpa seluar. Satu lagi acara dianjurkan pada setiap minggu pertama Mei setiap tahun dan semua orang dari pelbagai lapisan masyarakat menyertainya. Ada yang ahli perniagaan ternama, pelajar dan pemimpin masyarakat yang dihormati pun akan menyertai acara ini.Yang pelikya ramai gilak ah yang join acara ini di seluruh dunia terutama kat Europe dan Australia. Acara ini yang tak silap aku dah ada sejak tahun 1986 untuk orang ramai menikmati hari mereka tanpa sebarang prejudis terutama kepada mereka yang tidak memakai seluar.

Pehhhh bayangkan la kalau acara nih ada kat mesia....sure-sure kes rogol meningkat dan kejadian muntah darah atau muntah ijo ada...ye ahhh tengok makcik-makcik pakai underwear...tengok pakcik-pakcik pakai spender...pehhhhhhhhhhhhhhhh gelap masa depan dowhh!!!!.....iskk..series ah aku tak dapat bayangkan kalau mesia ada acara nih...dah la tak tutup aurat.....sure-sure kene tangkap ahh...tapi best untuk mencuci mata yang kotor nih...hahhhahahahahaPROUD TO BE MALAYSIA......heheheheh...walaupun takder menda2 acara nih...

NOTA KAKI : plan tahun depan bulan mei nak gi NY ah....nak join The No Pants Subway Ride...nak pakai boxer sponge bob aku ahh....hahahahhhaha........sembang tak hengatttttttt!!!!

2 comments:

  1. hahaha...ade ati tu nk joinn...oh tidaaakkk

    ReplyDelete
  2. semestinya la hati adaaaaaaaaaa....menarik wooooooooo..care to joingg??

    ReplyDelete